cwlogga_m

Feed the beast…

Har du hört uttrycket? Mata odjuret, släng någonting i gapet så att besten håller sig lugn. Vi ser tecken på att den kravlar runt på LinkedIn och gnäller om att bli matad. Att mata odjuret, feed the beast, handlar om att publiceringarna har blivit ett måste, ett tvång. Och att man ger vika för trycket. En pressande situation som kommer av att man har ingen koll på vad man ska skriva eller varför.

Men man är övertygad om en sak: att man måste…

”Måste ju publicera. För så är det, eller…?”

Det är då som besten hugger sina käftar.

”OK, pallar inte, jag skriver några inlägg i rasande fart så är jag av med problemet.”

Slänger in några stekar i gapet så att den inte tjatar mer om att man måste publicera. Och då inträder ketchup-effekten. Alltför många inlägg körs ut på kort tid.

”Så, nu är den förhoppningsvis mätt. Nu kan jag ägna mig åt viktigare saker.”

Inget kan vara mer fel. För att kommunicera är det viktigaste och finaste verktyget för att hålla kvar sina relationer. Utveckla nya. Nå mål. Komma vidare. Sån’t som alla vet. Och då funkar det inte med att köra fram några inlägg på kort tid och publicera kvickt, att kasta in några stekar i bestens gap. Den börjar snart sitt gnäll igen…

Hur får man bort besten? Är det ens möjligt?

Det finns bara en medicin: Att planera väl. Att veta vad man ska säga, med vilken kontinuitet och varför. Att skapa en rutin som funkar i vardagen. Skapa utrymme i kalendern. Det är ingen besk medicin. Men nödvändig för att få tyst på besten.

Hur planerar ni era inlägg? Hur långt före? Har ni rutiner för det?

Kommentera gärna: