cwlogga_m

Kundcase

Sommarkurs i retorik och presentationsteknik
Munka folkhögskola, Munka Ljungby

Under en femdagarskurs fick en grupp på sju personer lära sig retorik och presentationsteknik. De fick öva i att planera, genomföra och att få feedback på sina genomföranden. Deltagarna kom från både privata företag och offentlig miljö. Under fem dagar kombinerade vi teori med praktik och deltagarna fick inte minst många exempel på tal och talarförebilder. Vi analyserade såväl klassiska välkända och mindre kända talare, som moderna TED-tal. 
 
Behov
Sommarkursen bestod av deltagare som hade behov att att få träning i att planera, genomföra och att träna i att ge och få feedback i yrkeslivet på presentationer. De kom från både privata företag och det offentliga. Mängdträning under fem dagar var nyckeln till att bli mer rutinerade och få ett betydligt större självförtroende när det gäller att tala och presentera. Därför uppmuntrades de att göra sina presentationer i ämnen där de inte behövde göra så mycket research. Berätta om det du redan kan! var nyckeln till att de på mycket kort tid kunde ta fram material till sina presentationer.

Uppdraget
Under de fem dagar kursen pågick fick eleverna en stor mängdträning på alla moment i att genomföra en presentation: planera, genomföra och få feedback på sina framträdanden. Varje deltagare genomförde tre stycken presentationer under veckan. Mycket bra upplägg! och Grym kurs! var några utlåtanden från deltagarna efter kursen. 

Kursen var ett samarbete mellan ComWise och Munka

Vill du ha träning i att planera, genomföra och ge och få feedback på dina presentationer på ditt företag eller i din organisation?
Hör av dig till Carina, mejla carina@comwise.se, ring 0704 579 573 eller fyll i nedan!