cwlogga_m

Håll fokus och styr om i sociala kanaler inför 2021

ComWise Magasin    10 dec 2020

Innehåll

När situationer förändras kan nya beslut behöva fattas om kanaler och innehåll. Det är också viktigare än någonsin att hålla informationen aktuell. Att anpassa och att fortsätta berätta gör att kanalerna vårdas så att de behåller följarna även bortom hösten 2021.

Förmodligen har situationen förändrats i coronatider, till exempel syftet med att publicera i sociala kanaler. Syftet med att publicera är inte ristat i sten. Men om de sociala kanalerna ska stå lika starka som förut när restriktionerna släpper, är det dags att fundera över kommunikationen.

Håll kanalerna aktuella
Håll informationen i kanalerna uppdaterade. Har situationen ändrats? Söker du nytt arbete? Då går det lätt att ställa om i ett konto som Linkedin som både är ett nätverk för yrkespersoner och för arbetssökande. Ställer företaget om affärsområden eller kundgrupper? Se över profilen, kontoinställningarna, kontakter och grupper. Men var noga med att ändra i inställningarna så att följare inte får meddelande så fort du gör en ändring. Håll alla uppgifter aktuella och ändra det som inte tillhör de mål du har just nu.

Låt innehållet ändras när situationen ändras
Fortsätt publicera intressant innehåll för följarna utifrån situationen just nu. Stärk det som är viktigt för en ny målgrupp eller för en ny arbetsgivare. Utgå från vad följarna är intresserade av att veta, oavsett om du publicerar från personkontot eller företagskontot. Fundera över vad som stärker publikens motivering att följa även i en situation som förändras.

Har du koll på ditt nätverkande på LinkedIn? Vet du varför och när nästa innehåll ska publiceras?
Vi har tagit fram en statusrapport som ger svar. Ett första steg mot ett framgångrikare nätverkande!

Var fortsatt aktiv och publicera regelbundet
Regelbundenhet uppskattas av följarna. Fortsätt med en jämn publicering för att upprätthålla kontakten. Håller företaget på att ställa om verksamheten på ett innovativt och bra sätt? Berätta den historien! Det finns flera exempel på företag som ställt om i en situation som förändrades snabbt och berättat om det, som Eleiko eller Polarbröd.

Prenumerera på ComWise Magasin!
Du får analyser om den snabba förändingen inom kommunikation och marknadsföring.

Vi hjälper er med att få en bra kontinuitet på LinkedIn
Läs här mer om vår tjänst. Eller skicka ett mejl till  Love eller fyll i formuläret nedan så berättar vi mer.