cwlogga_m

Få mer tid över till det som du är bäst på

ComWise Magasin         29 mar 2019

Strategi

Svårt att hitta det innehåll som ska fylla era kanaler? Du är inte ensam. Det är ytligt sett lätt att skriva, men ofta svårt att genomföra. Det krävs god planering, att ständigt inventera ämnen och att kunna formulera texterna slagkraftigt på ett rappt sätt, samt erfarenhet! Därför råder vi våra kunder: gör det du är bra på så hjälper vi er med innehållet. För det är vi bäst på!

Ett dygn har bara 24 timmar eller 86 400 sekunder. Att hushålla med varje stund under arbetsdagen är en förutsättning så att det som är tänkt att bli gjort också ska bli gjort. För ingen vill väl slösa med tiden?
 
En vanlig dag på jobbet handlar om att fokusera på verksamheten och uppgifterna som ska lösas, tankarna som ska utvecklas, idéerna som ska realiseras och mycket kraft läggs på att vara operativ.
 
Att upprätthålla kontinuiteten med att skriva innehåll, stories, nyheter eller annat för att skriva och publicera stör arbetsflödet. Man tvingas att lägga undan det som man upplever som det viktiga jobbet för att ägna sig åt något annat.
 

Upplever du att det är ett problem att ta fram innehåll? Läs frågorna här nedan. Svarar du ja, då är det dags att göra något åt det.
 
•  jag har inga bra uppslag som jag vet kan intressera målgruppen.
 
jag vill helst samverka med kollegor för att hitta idéer, men det blir ingen kontinuitet i idésamlandet.
 
 får jag en bra idé så störs jag ofta och annat kommer mellan så jag glömmer alltsammans.
 
 jag har inte tid att skriva, det tycks alltid nedprioriteras på min att göra-lista.
 
 det tar för långt tid att skriva och texterna blir inte så bra som jag vill.
 

Svarade du ja?
Orsaken är rätt enkel och handlar om att det kan på ytan vara enkelt att skriva men i praktiken är det en rätt tuff match. Det krävs en stor portion förberedelser och planering, att få fram tänkbara ämnen, kunskap i skrivandets konst och olika slag av texter och erfarenhet av att skriva kortfattat och rappt.
 
Att formulera och producera innehåll får inte upplevas som en tidstjuv och klockan är ständigt fem i tolv. Därför råder vi våra kunder: gör det du är bäst på så hjälper vi er med innehållet. För det är vi bäst på!

Vill du ha hjälp med ditt innehåll? Hör gärna av dig till oss!
Svårt att vara kreativ när det gäller innehåll? Hör av dig till oss så ger vi snabb feedback! Skicka ett mejl till Carina eller Love.

Prenumerera på ComWise Magasin!
Du får ny kunskap, tips och analyser om den snabba förändingen inom kommunikation och marknadsföring.

Vad tycker du, hur går dina tankar? Skicka gärna en kommentar!