cwlogga_m

Börja i rätt ände av kommunikationskedjan

ComWise Magasin    17 juni 2021

Strategi

När ni ska kommunicera, publicera, podda, tala eller filma är det bra att börja i rätt ände av kommunikationskedjan. Starta med frågan: Varför ska vi kommunicera detta budskapet?

Hela kommunikationen är beroende av just den frågan.

Att kommunikationen ska bidra till att uppnå mål är inget som behöver diskuteras. Det är ju så obeskrivligt självklart. Men då måste man arbeta på ett medvetet sätt och vara noga med alla åtgärder så att kommunikationen ger den önskade måluppfyllelsen.
 
Framför allt handlar det om att tänka och arbeta på ett kommunikativt förnuftigt sätt. Med det menas: Börja i rätt ände av kommunikationskedjan.
 
En lyckad kommunikation med förväntat resultat uppfyller
tre önskningar
. Att man vet varför man kommunicerar leder till nästa fråga vilket budskap som ska kommuniceras som i sin tur leder till hur det ska gå till med arbetsprocess och rutiner. Det hänger ihop som länkar i en kedja.
 
Då skapas en hållbar kommunikativ länk där mål och värden förmedlas ut med hjälp av det publicerade innehållet. Som rötterna ger kraft åt växten att blomma.
 
Det leder till resultat eftersom kommunikationen bidrar till att mål uppnås. Därför är det så viktigt att den startar på rätt sätt. Tänk alltså först:

Varför ska vi nå ut med budskapet?

Gör kommunikativt rätt från början, det är guld värt!

Behöver ni hjälp med att få en struktur på er kommunikation?

Vi hjälper er att besvara de viktiga frågorna: Varför ska vi kommunicera, med vad och hur ska det gå till. En bra start för att förbättra er kommunikation.

Skicka ett mejl till  Love eller fyll i formuläret nedan så berättar vi mer.

Prenumerera på ComWise Magasin!
Du får ny kunskap, tips och analyser om den snabba förändingen inom kommunikation och marknadsföring.